Faaliyeti Hazırlayan ve Uygulayan: Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü
Faaliyet Yeri : Erkmen TOKİ Nurullah Oymak İlkokulu Anasınıfı
Sorumlu Öğretim Elemanı : Prof. Dr. M. Serhat BAŞPINAR
Faaliyet Tarihi : 27.03.2024 saat 11:00
Faaliyetin Toplumsal Amacı : “Sıfır Atık” politikası kapsamında küçük yaştaki öğrencileri bilinçlendirme
Faaliyet Tanıtımı
İlimiz Erkmen Beldesinde Eğitim Faaliyetlerine devam eden ilkokulumuz anasınıfındaki 6 yaş grubu öğrencilerine yönelik, “Çevre ve Geri Dönüşüm” bilincinin küçük yaşlarda kazanılması amacıyla “Toplumsal Hizmet Faaliyetleri” kapsamında eğitim ve uygulama faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Sınıf öğretmeni ve 13 öğrencinin katıldığı uygulamada farklı tür katı atıklar (Plastik, Kağıt, Cam) öğrencilere tanıtılmış ve doğaya olan zararları “Oyun ile öğrenme” tekniği kullanılarak aktarılmıştır. Öğrencilere değerli atıkların ayrı toplanması bilinci üzerinde bilgiler aktarılarak, sınıf ortamında küçük toplama kutu yapımı gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler kutu üzerindeki isimlikleri boyayarak faaliyet sonlandırılmıştır.
02 Nisan 2024, Salı 46 kez görüntülendi